fredag 19. oktober 2012

Kan en innvandrer lede Norge Rundt?


Ja, en innvandrer kan lede Norge Rundt

  • De blir tildelt generelle trekk i stedet for individuelle trekk. 
  • De skjæres fort over en kam. 
  • De får sjelden mulighet til å vise sin individualitet. 
  • Innvandrere burde vært med i Norge Rundt.
  • Gjenspeile det flerkulturelle, for eksempel ved å ha en programleder med minoritetsbakgrunn. 
  • Avis og radio har skyld i hvordan én ser på innvandrere på grunn av måten de uttaler dem på.
  • Kanskje vi burde bruke ordet neger nettopp på grunn på grunn av den historiske begrunnelsen for hvorfor vi ikke skal bruke det, for å bryte barrièren. 
  • De har selvtillit og selv ironi.
  • Samfunnet er mye mindre farlig enn før. 
  • Behandle de som en del av samfunnet.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkWp3QNeK0KuWDMHMXuRlyNnzs_6VMHMj45mIuyQohVF9AcRI18xlGb2z7Yu1AIC2P0Ma7zKk3IAfFqsSM-G9ppAYKGI9pyM8TaogGCU-NPFonE22EbiYMfZ6_3yWqj28NdNSbAuTbJwJG/s400/norsk_flagg_som_hijab.jpg


Referat av samtalen mellom Programlederen og høgskolelektor Henrik Færevåg

Henrik er imot programledere med minoritetsbakgrunn, og sier det virker mot sin hensikt. Han mener også at hver enkelt rundt om i Norge burde få seg en omgangskrets som er utenlandsk.Diskusjonen går over på om vi er som Jan Simonsen, noe Henrik ler litt av før han svarer og sier at han ihvertfall har møtt utledninger og at  om flere gjør dette vil én se på det som uproblematisk. Programleder men så at man ikke kan skylde på avis eller radio for at man ikke kjenner noen med utenlandsk bakgrunn. Dette svarer Færevåg fort på og er uenig i, nettopp på grunn av måten vi uttaler dem på. Etter et intervju med en innvandrer blir samtalen dratt over på hans utsagn i intervjuet om bruk av ord som neger, dette er noe av det mest fornuftige Henrik noen gang har hørt og er fullt og helt enig. Temaskifte over til innvandrere og myter rundt dem, hvor Færevåg mener at å få frem fakta er viktig. 

søndag 2. september 2012

Gamle og nye reklamefilmer

70-tallet:
80-tallet:
90-tallet
2012:


Virkemidler i reklamefilmer fra 70, 80 og 90-tallet:
Plussord
Nyhetsknepet
Morro
Glede
Kontraster
Minusord
Familie
Barn

Virkemidler i reklamefilmer fra 2012:
Plussord 
Minusord
Humor
Barn
Musikk 
Kjenisknepet 
Miljøet
Kropp
Perfeksjon

Likheter og forskjeller:
Reklamefilmene fra 70, 80, 90 og 2012 har veldig mange likheter som ikke har endret seg i løpet av årene, selv om de også har noen forskjeller.

Plussord og minusord er for eksempel en ting som ikke har forandret seg stort og som fortsatt brukes i reklamefilmer.

Manipulasjon er blitt en stor ting innen reklame, noe som gjør at mye av dagens reklamer spiller på perfeksjon. Dette var det ikke stort hvis noe i det hele tatt av i de gamlereklamene.

Sexualitet og kjendiser er det også blitt mye av i dagens reklamer, mens de eldre reklamene var mer forsiktige og uskyldige i forhold.

Kvalitet er blitt helt noe annet enn hva det var før. De eldre reklamefilmene var veldig simple med dårlig kvalitet i forhold til til dagens reklamefilmer, hvor kvalitet er blitt mye viktigere og reklamene fikset på.